برنامه استراتژیک

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل از سال 1383 با عنوان پایگاه تحقیقات جمعیتی در شهر امیرکلا از شهرستان بابل  آغاز به کار کرد.

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت  دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل به منظور گسترش دانش در زمینه مرتبط با بهداشت و سلامت جامعه، ایجاد انسجام در کلیه فعالیت های پژوهشی در این حیطه، انجام تحقیقات کاربردی و بازآموزی نیروی انسانی مورد نیاز با ایجاد دوره‌های آموزشی و برگزاری کارگاه های مختلف و با اهداف زیر تشکیل می ‌گردد.

دستیابی به جایگاه برتر در زمینه تحقیقات علوم بهداشتی در کشور و شناخته شدن در سطح بین‌المللی در 10 سال آینده.

• - اولویت‌بندی مشکلات سلامت بر اساس مطالعه بار بیماری ها و انجام پژوهش‌های کاربردی و مداخله‌ای متناسب در جهت کاهش بار بیماری ها و کنترل عوامل خطر
  • - انجام پژوهش‌های کیفی در حوزه سلامت
  • - انجام پژوهش درخصوص بهداشت و سلامت خانواده (مادر و نوزاد، کودک، نوجوان، سالمندان و تنظیم خانواده و تغذیه
  • -  انجام تحقیقات اپیدمیولوژیک درخصوص بیماری های واگیر و غیرواگیر
  • - انجام پژوهش‌های زیست‌محیطی در زمینه‌های مختلف ( آب، فاضلاب، هوا، مواد غذایی و مواد زائد، پرتوها، خاک، آلاینده‌های محیطی
  • - انجام تحقیقات درخصوص مسائل ایمنی و بهداشت شغلی در صنایع بزرگ و کوچک
  • - انجام پژوهش درخصوص هزینه ـ اثربخشی مداخلات موجود در حوزه سلامت
  • - برگزاری دوره‌های آموزشی در سطوح مختلف در جهت ارتقاء بنیه علمی کادر پژوهشی
  • - برقراری ارتباط با دیگر مراکز علمی داخلی و خارجی جهت انجام پژوهش‌های مشتر و استفاده از آخرین دستاوردهای علمی در جهان
  • - انجام خدمات مشاوره‌ای در زمینه پژوهش و رهبری طرح‌های تحقیقاتی دانشجویان و کارشناسان و سایر پژوهشگران
  • - انتشار مجله علمی پژوهشی مرکز

اعضاء هيات موسس(به ترتيب الفبا):

• دکتر هادی پارسیان ، PhD بیوشیمی بالینی (تمام وقت)
  • دکتر سیدرضا حسینی ، متخصص پزشکی اجتماعی (تمام وقت)
  • دکتر فرزان خیرخواه ، متخصص اعصاب و روان (تمام وقت)
  • دکتر رضا قدیمی، متخصص تغذیه بالینی (تمام وقت)
  • دکتر آرام تیرگر ، PhD  بهداشت حرفه ای (نيمه وقت)
  • دکتر عبدالایمان عمویی، PhD  بهداشت محیط (نيمه وقت)

چشم انداز مرکز

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بابل براساس گسترش رسالت تدوین شده ،خود را متعهد می داند تا با گسترش ارتباطات خود با سایر مراکز تحقیقاتی، خدمات پژوهشی مؤثری را در جهت توانمند سازی جامعه، همگام با پیشرفتهای علمی دنیا و با مشارکت مردم ارائه نماید تا درنهایت موجبات سلامت وتوسعه جامعه را فراهم آورد. این مرکز کوشش می نماید که با اطلاع رسانی وآموزش به آحاد جامعه درارائه سرویسهای مناسب ومنظم مبتنی براصل ” اتخاذ تصمیم براساس پژوهش”بتواند الگوی مناسبی برای سایر مراکز مشابه باشد و در جهت نهادینه سازی مدیریت تیمی ومشورتی و ایجاد محیط پژوهشی شورایی، کیفیت خدمات تحقیقاتی خود را روز به روز افزایش دهد. لذا به طورمستمر نیازهای تحقیقاتی منطقه را شناسایی نموده و با تکیه بر سرمایه های اصلی و ارزشمند خود (یعنی نیروی انسانی پژوهشگر) و برنامه ریزی علمی منطبق با واقعیتهای اجتماعی، با انجام پژوهشهای کاربردی در جهت رفع نیازها، ارتقای سلامت جامعه و توسعه اجتماعی تلاش نماید.

رسالت مرکز

براساس تحقیقات و توسعه سلامت جامعه مرکزی پژوهشی و مردمی که متشکل از پژوهشگران و دانشگاهیان  و نمایندگان جامعه مبتنی برجمعیتی تعریف شده که با اهداف تحقیق درفرایندحفظ وتامین ارتقاء سلامت جامعه توسعه اجتماعی تشکیل شده است.

فلسفه وجودی این مرکز شناسایی موانع سلامت نظیر(فقر، جهل، نابسامانی های زیست محیطی و دیگر آسیب های اجتماعی وارائه راه کارهای تعمیم سلامت ازطریق پژوهشهای کاربردی می باشد.این مرکز در جهت تقویت بنیه علمی وپژوهشی وتوانمند سازی درسطوح مختلف جامعه (دانشگاه، سازمان ها ومردم) فعالیت نموده زیرساخت ومحور اصلی این مرکزدررراستای توسعه پایداراست.

·       اولویت بندی برنامه استراتژیک :

1- گسترش همکاری مرکز با سایراعضای هئیت علمی دانشگاه

2- ایجاد مکانیسم های برای جلب همکاری مردمی

3- استفاده ازسایر نیروهای مردمی ( کارشناسی،عرصه، رابطین بهداشتی، پایگاه مسجد، NGO،درفعالیتهای  مرکز اطلاع رسانی )

4- توانمندسازی اعضای مرکزدرموردانجام تحقیقات مشارکتی مردمی با استفاده ازتجربیات سایرپژوهشگران

5- استفاده از نیروهای مردمی توانمند همکارمرکزدرجهت آموزش مردم

6-  توسعه تحقیقات مداخله ای دربین نیروهای مرمی

7- واگذاری بخشی ازامورمرکز تحقیقات به نیروهای ثابت مردمی علاقمند

8- توسعه مرکزبا استفاده ازامکانات وتجهیزات دانشگاه

9- تسریع در روند تصویب مرکزوجلب حمایت مالی سایرارگانها

10- جلب حمایت مسئولین درجهت ایجاد انگیزه وتشویق همکاران با ارائه الگوی موفق

11- جلب حمایت مالی بیشتر وزارت خانه استانداری درجهت دستیابی به اهداف مرکز

12-انجام پژوهش های مشترک با اعضاء هئیت علمی دانشگاه وسایر پژوهشگران

13- گسترش همکاری دانشجویان عرصه درانجام تحقیقات مشارکتی

14- توسعه طرحهای بین بخشی ومشارکتی

15- جذب بودجه پژوهشی سایر ارگانها ازطریق توسعه تحقیقات سفارشی یامشترک

16- برقراری ارتباط پژوهشی با سایر دانشگاهها یا سازمانهای بین المللی

اعضای مرکز و وظایف آنان

1- رئیس مرکز: به پیشنهاد معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه و حکم رئیس دانشگاه هر2 سال یکبارمنصوب و انتخاب مجدد او بلامانع است. وی رئیس شورای پژوهشی ومسئول نظارت بر کلیه فعالیت های علمی وپژوهشی مرکز می باشد.

2- معاون پژوهشی مرکز: به پیشنهاد رئیس مرکز وحکم معاون تحقیقات و فن آوری منصوب و مسئول هماهنگی ونظارت برامور تحقیقات گروههای پژوهشی می باشد.

3- رئیس گروههای پژوهشی: با پیشنهاد معاون پژوهشی، تأیید رئیس مرکز و ابلاغ معاونت پژوهشی دانشگاه منصوب می گردد.

وظایف شورای پژوهشی

1- بررسی و تصویب طرحهای پیشنهادی وگزارش نهایی آنها